Mijn naam is Irma Profijt-Doorlag, gecertificeerd loopbaancoach en TMA-coach.

Naast een afgeronde opleiding als loopbaancoach ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik heb heel lang met veel plezier bij Rabobank gewerkt, onder meer op de afdeling HRM. Toen de organisatie fors werd ingekrompen, was het tijd voor iets anders. Ik weet hoe spannend dat is en hoe moeilijk het is om het vertrouwde los te laten.

Je functie vervalt na een reorganisatie. Het bedrijf wordt verplaatst naar een regio waar je niet wilt wonen. Of je bent gewoon niet meer gelukkig met je huidige baan. Elk mens heeft een moment in zijn leven dat hij naar een andere baan op zoek gaat, of moet. Ik ben een ervaren loopbaancoach en help mijn cliënten in zo’n situatie met het vinden van antwoorden op vragen als:
Wie ben ik?
Wat kan ik?
Wat wil ik?
Ik ben gecertificeerd om via de TMA (talenten- en motivatie-analyse) talent en bevlogenheid helder te krijgen. Ik lever vooral maatwerk. ,,Elk mens is anders, elke situatie is anders.’’
Ik ga als loopbaancoach in gesprek, luister,spiegel, confronteer indien nodig, en zet diverse werkvormen ( zoals spellen en tests) in.

Als na een paar gesprekken de richting gevonden is, het stappenplan gemaakt, volgt eventueel de stap
om praktische vaardigheden te verbeteren.  Veel mensen zijn niet goed in het presenteren van zichzelf
in een sollicitatiegesprek. Als ik bijvoorbeeld vraag om drie onderwerpen te noemen waar je
goed in bent, wordt er vaak licht paniekerig gereageerd.Je herkent dit wellicht wel. Ook dit is met training te verbeteren.

De vaardigheden die ik heb ontwikkeld, zet ik ook in voor jongeren die op zoek zijn naar de juiste opleiding en voor teams in bedrijven en instellingen. Waar liggen de kwaliteiten van de teamleden? Hoe kom je tot de ideale mix van talenten? De loopbaancoach is dan teamcoach.

Ik voel me heel gelukkig als loopbaancoach.Het geeft veel voldoening om jou tijdens een
carrièreswitch te helpen bij het maken van de juiste keuze zodat jij je weer helemaal tot je recht komt.

Loopbaancoaching

Mijn methode voor loopbaancoaching is gebaseerd op o.a.:

  • het cyclische fasenproces van het coachingmodel van Marinka van Beek en Ineke Tijmes (uit Leren Coachen)
  • de methode van Rozemarijn Bols, waarbij de vragen Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik, centraal staan.
  • het gedachtegoed van Appreciative Inquiry, toegepast in de methode van Waarderend Coachen